Alain De Wilde

“In de OPS-afdeling is uitmuntendheid niet het resultaat van een geïsoleerde impuls, maar van gemotiveerde medewerkers en een opeenvolging van kleine elementen die samenkomen om het te bereiken.“

— Alain De Wilde - Operationeel verantwoordelijke

Personen die in België hebben gewerkt maar afkomstig zijn uit een ander land van de Europese Unie kunnen met hun elektronisch identificatiemiddel (eIDAS) van hun land van herkomst gebruik maken van onze onlinediensten.

Voorbereiding digitale sleutels

Maar, we gaan nog een stapje verder. In 2023 zijn we samen met de IT-dienst de voorbereidingen gestart voor het aanmaken van digitale sleutels via video-interviews. Het betreft een applicatie waar burgers online een afspraak kunnen maken voor een interview om een INSZ-nummer en digitale sleutel te bekomen om zo toegang te krijgen tot de onlineapplicaties binnen de sociale zekerheid van de Belgische overheid.

Nathalie Van Melkebeke

“Succes is van iedereen. Die bekom je door teamwerk.“

— Natalie Van Melkebeke, Sectiemanager Identificatie

Er werd een applicatie gemaakt waar de burger een aanvraag online kan indienen, alsook een applicatie voor de operator waar hij de aanvragen kan beheren en inplannen. Dit project maakt het mogelijk voor een buitenlandse burger om zich niet meer fysiek naar een LRA-kantoor in België te moeten begeven om een digitale sleutel te bekomen.