Eerst en vooral hebben we het één-jarig bestaan van PensionStat.be (Nieuw venster) gevierd met een event waar wij nieuwe data ter beschikking hebben gesteld. Maar, dat was niet de enige verjaardag die we hebben mogen vieren. Onze databank aanvullende pensioenen (db2p) bereikte in 2021 haar 10-jarig bestaan, wat we omwille van de coronacrisis een jaar later in de kijker hebben gezet.

Eindejaarsdiner 2022

Uitbreiding platformen

We lanceerden ook onze nieuwe website PensionPro.be (Nieuw venster) waar pensioeninstellingen, verzekeraars, werkgevers en pensioeninrichters eenvoudig alle noodzakelijke informatie over hun verplichtingen en mogelijkheden kunnen terugvinden met betrekking tot de databank aanvullend pensioenen.

Een ander groot succes zijn onze platformen die steeds meer burgers aantrekken. Zo ontving Mycareer.be (Nieuw venster) 331 279 unieke bezoekers in 2022. Voor BelgianIDpro.be (Nieuw venster) hebben we de antwoordtijd bij de aanvraag van een INSZ-nummer verkort dankzij een verdere automatisering. In 2022 werden één op de drie aanvragen bij BelgianIDPro.be automatisch verwerkt door het systeem.

Europese project ETS

Kennis delen is kracht

Onze kennis werd niet enkel binnen de landsgrenzen ter beschikking gesteld en erkend. Eind dit jaar werd de projectfase van het Europees pensioenplatform ‘FindyourPension.eu (Nieuw venster)’ afgerond. België is dankzij Sigedis en de Federale Pensioendienst meteen ook het allereerste Europese land dat zijn pensioengegevens via het platform via de European Tracking Service (ETS) beschikbaar heeft gesteld aan buitenlandse burgers.

Extra aandacht voor onze medewerkers en partners

Natuurlijk zijn we ook onze medewerkers niet vergeten! Met de terugkeer naar hybride werk hebben we speciale aandacht besteed aan onze interne activiteiten. Daarnaast hebben wij ook aan de hand van een diepgaande enquête het welzijn van de werknemers in kaart gebracht. Dit resulteerde in een actielijst van maatregelen ter bevordering het werk-privé evenwicht, onze fysieke werkomgeving en onze toekomstige manier van samenwerken.

We bedanken ook dit jaar graag al onze partners waarmee we al jaren uitstekend samenwerken. Laten we met z’n allen blijven samenwerken om overheden, professionelen en burgers, ook in de toekomst verder te voorzien van betrouwbare loopbaan- en pensioendata.

Een nieuwe, duidelijkere website

Nu is het hoog tijd om over te gaan naar concrete cijfers. Deze website bevat een korte maar krachtige samenvatting van de belangrijkste cijfers van 2022. De website is opgedeeld op basis van onze drie grote pijlers: identificatie, loopbaan en aanvullend pensioen. Voor elke pijler vindt u een overzicht van onze belangrijkste data en analyses terug.

Veel leesplezier!

Steven Janssen
Algemeen directeur
Jean Moureaux
Afgevaardigd Bestuurder